• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Receiver Welke receiver aanschaffen?

mjtechnics

New Member
22 feb 2020
11
0
4
57
Hallo,

Ik ben van plan om mijn yamaha receiver te vervangen.
Nu ben ik al een paar dagen verschillende modellen aan het vergelijken, niet gemakkelijk!
Op deze modellen ben ik gevallen: Onkyo TX-RZ830 ou 840, le denon AVR-X4500H et le Yamaha MusicCast RX-A2070
Naar wat moet ik kijken tussen deze modellen?
Vermogen ligt in dezelfde orde...
Kunnen de specialisten hier klaarheid in brengen?

Bedankt hoor!
 

A*Brand NewBox

CinéHome hifi & Home cinema
Dealer
3 jan 2016
891
79
42
Sint-Niklaas
www.cinehome.be
Ik zou ook kijken naar een Arcam AVR390...
Maar wat extra info zou welkom zijn. Zoals: welke ruimte heb je, welke luidsprekers, hoe belangrijk is film tov muziek? Gebruik je streamingdiensten?
 

mjtechnics

New Member
22 feb 2020
11
0
4
57
We kijken meestal films via mediacenter in dts formaat. Jamo kolom front speakers (woofer gestuurd via bi-amp) + front en klipsch surround speakers. actieve sub.
Phono ingang noodzakelijk.
Ruimte van ongeveer 30m²
 

A*Brand NewBox

CinéHome hifi & Home cinema
Dealer
3 jan 2016
891
79
42
Sint-Niklaas
www.cinehome.be
De keuze voor Arcam zou dan eerder omwille van dirac zijn. De 'betere' roomcorrectie. Een AVR390 kost nu €1.600 (al zal je hem soms goedkoper vinden 😉). Was voordien €2.400.
Als je budget beperkter is, dan zou ik de Denon kiezen.
 

krikri

Well-Known Member
3 mei 2015
1.515
157
66
Ik denk dat je geen spijt zal hebben eender welk merk je kiest. Eens je meer dan 1500 euro uitgeeft heb je een reciever die voor 90% van de mensen meer dan voldoende is. De ene zweert bij denon, de ander Yamaha, nog iemand anders voor Arcam enz.... de keuze zal eerder afhangen van je persoonlijke voorkeur en wenslijste...

Bij denon en Yamaha krijg je heel veel features voor uw geld ze ondersteunen vele streaming diensten, je kan ze uitbreiden met wireless oplossingen, enz..
Arcam zet dan weer in op dirac, een van de betere roomcorrectie oplossingen in de markt.

Dus de vraag is eerder waar je je geld wil aan uitgeven, niet zozeer of je een beperkt budget hebt....

Features en functies kan je makkelijk met elkaar vergelijken, ga naar de relevante website en je ziet metteen wat je krijgt. Je kan ook de Usher manual downloaden en eens Nasr elkaar leggen dat heeft een meer compleet beeld van wat er nu werkelijk kan.

Hoe de producten verschillen in geluidsbeleving, kan je enkel bepalen door het zelf te ondervinden. Iedereen heeft hier een eigen mening over, en het is dan ook misleidend om enkel daarop te vertrouwen. Ik heb een Yamaha 2050 en ik vind die perfect en zou die niet voor een arcam willen ruilen...

blijf je twijfelen, ga dan naar een dealer die zowel Arcam als denon of Yamaha verkoopt, en vraag hem de drie op te stellen in een testruimte.zowel hifi klubben als Pauwels zullen dat graag voor je doen.