• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Wat is Refresh rate van een tv-toestel?

Alles dat je moeten weten over de Refresh rate/beeldverversing van jouw tv-toestel en wat 'Hz' betekent.

Refresh Rate TV uitleg

De Refresh rate, vanaf nu beeldverversing, geeft aan hoe snel je tv het beeld opnieuw kan opbouwen, dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Een 50 Hz tv kan het beeld maximaal 50 keer per seconde verversen(opnieuw opbouwen), terwijl een 100Hz tv dit 100 keer per seconden kan. Het verschil is dan ook voornamelijk te zien bij snel bewegende beelden, zoals tijdens een sportwedstrijd of een actie-film.


Een tv met een lage ‘Hz’ is niet snel genoeg en ‘mist’ dus wat informatie, dit zie je voornamelijk aan het schokkerige beeld. Een TV met een hogere ‘Hz’ (100,120,200) is altijd beter dan eentje van 50hz, waardoor het beeld vloeiender is tijdens zo een snelle beelden. De 'echte' beeldverversing van een tv is altijd 50, 100 of 200 Hz. Fabrikanten goochelen graag met cijfers waardoor je soms tv’s ziet met een beeldverversing van 600 Hz, dit zijn waarden die enkel mogelijk zijn door interpolatie technieken als Panasonic's BMR of Samsung's Clear Motion Rate.