• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Soorten tv's

Lees hier wat het verschil tussen een OLED-TV, LCD(LED) ,Egde-LED en quantumdot-tv is!

Het is niet simpel, je bent opzoek naar een nieuwe tv en je ziet de bomen niet meer door het bos. Je hebt OLED, LCD-LED en EDGE-lit schermen, Welke je wilt kopen hangt van jou budget af, maar dat is voor een andere pagina. Hier beneden vind je een overzicht terug wat de verschillen tussen de drie tv-types zijn.Oled-schermen,quantumdot(**): Hier creëert elke pixel zelf zijn eigen kleur en licht. Doordat het oledmateriaal zelf licht uitzendt, is de kijkhoek veel groter en kunnen de schermen ook bij grote tv's zeer dun worden uitgevoerd. Er zijn namelijk geen led's nodig om het scherm op te lichten. De randen zijn daardoor vaak <1 cm dik. Bovendien is het contrast ook zeer groot tussen een helder en een donker element in het beeld. Zwart is hier echt zwart.


Lcd led-schermen zijn lcd-schermen die leds gebruiken als achtergrondlichtbron. Dankzij de hoge helderheid van de led's bekomt men een hoog helderheidsniveau. Leds zijn bovendien robuust, hebben een langere levensduur dan de vroegere CCF-lcd-schermen en verbruiken ook minder.  • Direct LED (ook LED Direct Local of Backlight led-schermen genaamd) gebruiken led's die op een autonome manier gericht worden op heel het oppervlak van het scherm. Deze homogene achtergrondverlichting geeft een helder beeld weer over heel het scherm.  • Edge led-schermen gebruiken led's enkel aan de zijkanten van het scherm waardoor dunnere tv's mogelijk zijn.oled-tv-specs-1.jpg


**De quantumdot technologie die anno 2017 - 2018 gebruikt wordt is geen zelf licht opbrengende technologie. Het is een extra laag binnen de lcd-techniek, laat je dus niet verwarren!

  • Gepubliceerd
    4 jan 2018
  • Paginaweergaven
    2.664