• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Het Perfecte Beeld

Lees hier hoe je jouw tv een basis kalibratie kan geven door onze gids, 'Het Pefecte Beeld' te volgen.

Laten we beginnen met een vraag! Toen je jouw tv-toestel uit doos haalde, heb je het toen ingesteld? Volgens een onderzoek heeft meer dan 50% van de belgen hun tv-toestel niet ingesteld bij aankoop! Wanneer je dan bedenkt dat de gemiddelde belg volgens een onderzoek* maar liefst 3 uur en 5 minuten tv kijkt, vinden wij het de het toch wel de moeite loont om wat extra tijd te spenderen aan het afstellen van je tv-toestel.


Home-Theater zegt: Een goed ingestelde tv zal er beter uit zien
[contentbox]Wanneer je jouw nieuwe tv uit de doos haalt, is deze heel helder en spatten de kleuren van het scherm af. Dit komt omdat het menselijk oog nu eenmaal snel aangetrokken is tot felle kleuren en beelden. Fabrikanten gebruiken deze truc om de aandacht in de winkel te trekken. Voor in de winkel zijn deze instellingen goed genoeg, maar ze zijn niet ideaal voor de thuisomgeving.


Films en tv-programma's zijn gemaakt om te voldoen aan één standaard waar iedereen binnen het wereldje zich aan houdt. Het is dus perfect mogelijk om te weten

ideaal het beeld eruit moet zien.


Als een tv zodanig is afgesteld dat deze overeen komt met de standaard, dan mag je ervanuitgaan dat je tv perfect afgesteld staat. Wij noemen dit de PerfecteBeeld TV.


Je zou dan films bekijken zoals de regisseur het bedoelde, je zou details zien die de regisseur wilt dat je ziet. Je zou dan de beste prestaties en waarde uit je tv halen.[/contentbox]
THX zegt: Een goed ingestelde tv zal minder energie kosten.


Een onderzoek gedaan door het keurmerk THX blijkt dat als je jouw tv instelt op Cinema, Film of THX, dat het toestel minder verbruikt dan tv toestellen die op dynamisch of levendig staan ingesteld. Het verschil tussen de twee beeld modi scheelde op zijn minst maar liefst 15% tot maximaal 50% in energie consumptie. Naast overduidelijke energie besparing, is er nog een voordeel om gebruik te maken van deze modi, je krijgt er ook nog eens een betere beeldkwaliteit door. De Film, Cinema of THX modi op jouw tv geeft een accuraat beeld enSpectraCal zegt: Een te helder beeld kan tot vermoeide ogen leiden.


[contentbox]Iedereen is anders, maar onze ogen werken allemaal op dezelfde manier. Wanneer onze ogen naar iets kijken dat helder is, worden onze pupillen kleiner en wanneer we naar iets donkers krijgen, worden ze groter om zo meer licht te kunnen opvangen.


Als jouw tv te helder staat ingesteld zal het beeld de hele tijd van heel licht, naar heel donker veranderen en dus gaan je pupillen de hele periode open en dicht. Dit is goed voor korte periodes, maar we spenderen soms uren voor de tv en dan vooral in de avonden wanneer onze kamers donker zijn. In deze omstandigheden zullen je pupillen meer open en dicht gaan dan ze gewoon zijn, wat resulteert in vermoeide ogen.


Je kan dit voorkomen door de helderheid van je tv-toestel naar beneden af te stellen en dus zo voorkomen dat je ogen oververmoeid zullen zijn. Zo kan je langer genieten en verhoog je ook nog eens het kijkcomfort.[/contentbox][infobox]Wil je meer weten? Ga dan snel naarHet Perfecte Beeld Deel 1 waar we jou wegwijs maken in de vele instellingen die je beeld verbeteren zodat je een nog betere kijkervaring hebt! [/infobox]


*Onderzoek gevoerd door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM)

  • Gepubliceerd
    4 jan 2018
  • Paginaweergaven
    2.299