• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Luisterhoek

Lees hier wat de "Sweetspot" van je home cinema luisterhoek / positie is.

Luisterhoek


Het concept van een luisterhoek of sweetspot hebben we nog niet uitgelegd. Een sweet spot is een plaats voor of tussen je luidsprekers waar je de muziek optimaal kan beleven. Denk hierbij aan de voorgaande plaatjes voor stereo en surround opstelling. De zitbank wordt steeds getekend in de sweet spot. Zoals vele dingen in dit boekje is de “sweetspot” iets wat je moet ervaren. Vnml. bij film is het concept van een sweetspot een standaard gegeven. Net zoals bij een bioscoop wordt je filmervaring veel intenser, je zal ook meer kunnen genieten van een goeie film track. Vergeet echter niet dat surround sound zich niet enkel beperkt tot Film, ook muziek en games kunnen worden beluisterd in surround sound. Er bestaat zelfs technologie, die een opgenomen stereosignaal kan omvormen tot een surround sound met meerdere kanalen (later meer hierover):sweet1.png     sweet2.png

Hoe groter je de sweetspot wil: vb. een driezitter vs. een fauteuil, hoe verder de luidsprekers van elkaar moeten staan. Ook heeft het type luidspreker een invloed. Het is moeilijker een grote sweetspot te hebben met satellietluidsprekers dan met vloerstaanders en boekenplankluidsprekers.

  • Gepubliceerd
    4 jan 2018
  • Paginaweergaven
    2.855