• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Cinedream Home Cinema Happening editie 2018

cinedream

Dealer
Dealer
21 feb 2013
64
4
12
Hi Iedereen

Ja hoor, het is weer (bijna) die tijd van het jaar, de Cinedream Home Cinema Happening editie 2018 is in volle voorbereiding.
10 en 11 November 2018, Wijnegem business center, Bijkhoevelaan 3 Wijnegem

Na een bijzonder mooie zomer, en zelfs een leuke nazomer heeft de herfst de afgelopen dagen zich al even laten voelen.
Slechter weer, kortere dagen, meer heeft de doordeweekse HT liefhebber niet nodig om weer donkere oorden op te zoeken enkel opgelicht door het vertrouwde geflikker van de projector.
Op IFA en CEDIA kregen we reeds een voorproefje van wat de verschillende fabrikanten ons te bieden hebben, en eerlijk, wat we zagen deed ons hartje opspringen van vreugde.
Trouwe bezoekers van ons event weten dat alle nieuwigheden die op HT vlak de moeite waard zijn om te bekijken allemaal netjes onder één dak op de Cinedream Home Cinema happening verzameld zijn, dat is uiteraard ook dit jaar niet anders.

Het volledige nieuwe gamma van JVC, de N5, N7 en X9, broederlijk naast de Sony line up met hun VW270, VW570 en de vernieuwde VW870.
Uiteraard zal ook Epson met de TW9400 en de TW7400 het lijstje vervolledigen, ook Optoma en Barco zijn weer van de partij.
Alle toestellen netjes gekalibreerd, in eigen gescheiden verduisterde ruimtes projecterend op hetzelfde soort scherm om een eerlijk vergelijk mogelijk te maken.
Wat de nieuwe Panasonic UHD Blu Ray spelers met hun geweldige HDR tone mapping functies kunnen bijdragen aan een veel beter HDR beleving zullen jullie ook hier in een rechtstreeks vergelijk met andere spelers kunnen bekijken.

Dit jaar gaan we voor het eerst ook Live op Facebook, we hebben nl een aantal product specialisten van de verschillende merken laten overkomen naar België.
Samen met hen gaan we een kleine talk show op touw zetten waarbij ze hun producten zelf in de kijker kunnen zetten. Dit gaan we met verschillende camera's in beeld brengen en op een vast aangekondigd tijdstip zal deze "show" live op de Cinedream Facebook worden uitgezonden. We zullen ook trachten om een Q&A te organiseren waar jullie aan kunnen deelnemen.

Uiteraard hebben we nog heel wat meer te beiden op vlak van audio, video, aansturing, akoestiek, bouw van HT ruimtes, zitoplossingen enz enz.
We geven nog niet alles prijs maar trouwe bezoeker van het HT forum en van de vorige Home Cinema Happenings weten het, dit is de place to be voor iedereen die serieus met HT bezig is.
Ook al heb je direct geen plannen, een bezoekje is steeds gewoon leuk omdat je alleen maar gelijkgestemde zielen tegen het lijf loopt die dezelfde passie hebben, voor beeld en geluid.
Samen lekker een boom opzetten over je favoriete hobby, advies inwinnen, de nieuwste speeltjes kunnen bekijken en beluisteren, een hapje, een drankje, wat wil je nog meer.

Noteer dus 10 en 11 November in jullie agenda want wij hebben er alvast weer heel erg veel zin in.

(Eerst nog wel even 4 weken Shakira tour in Zuid Amerika overleven, voor ik er weer in kan duiken )

See you soon
 

skoebiedoe

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
2.036
56
58
[QUOTE="cinedream, post: , wat wil je nog meer.

[/QUOTE]

Een jong en gewillig ding dat mij een massage wilt geven als ik moe ben van alles te bekijken. ;)
 
  • Vind ik leuk
Reactions: jvanhambelgium

Chr1st0f

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
1.693
164
73
Wie gaat er? Ik heb gelezen dat de Epson TW9400 al klaar staat. Deze wil ik zeker bekijken, dus ik ga proberen om er zondag te geraken.
 

Joske007

Moderator
Medewerker
4 mei 2013
4.164
120
68
Als er een 4K projector met mooi doekje valt te winnen, heb ik misschien ook wel interesse :)
 

sandervdw

Well-Known Member
3 jun 2013
1.009
56
53
Net terug thuis. Ik vond het de moeite.
1) barcode projector met gigantisch scherm
2) JVC die indrukwekkede opkomst maakt in 4K (en de 8k ziet er geweldig uit)
3) leuke presentatie van Anthem/Paradigm.
4) algemeen veel "vertegenwoordigers" met kennis van zaken.

Korte samenvatting: ik vond het een interessante editie, maar het voelt aan alsof dit jaar niet het beste jaar is om een projector te kopen.
 

Chr1st0f

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
1.693
164
73
Korte samenvatting: ik vond het een interessante editie, maar het voelt aan alsof dit jaar niet het beste jaar is om een projector te kopen.
Hangt er vanaf wat je wil kopen, voor e-shift 4K is het een goed jaar, native 4K blijft nog steeds duur, maar dit zie ik de volgende jaren nog niet veranderen.
 

sandervdw

Well-Known Member
3 jun 2013
1.009
56
53
Hangt er vanaf wat je wil kopen, voor e-shift 4K is het een goed jaar, native 4K blijft nog steeds duur, maar dit zie ik de volgende jaren nog niet veranderen.
Maar je merkt dat bvb vooral die 8k JVC echt fantastisch beeld geeft (en dan niet enkel resolutie) als die kwaliteit een beetje in de lagere regionen uitkomt, gaan dat prijs/kwaliteit gezien echt heel goeie projectoren worden binnen 2/3 jaar.

Ik zag eigenlijk tussen de "middenklasse" heel weinig verschil momenteel. Bij de Sony's zag ik de meerwaarde van de duurdere modellen eigenlijk niet.
 

nielvm

Active Member
19 feb 2013
1.007
14
43
Vanmorgen ook geweest, mijn indrukken:


Projection room
Net zoals vorig jaar moest ik echt zoeken naar de verschillen in het beeld. De Sony VW270-ES die naast de Epson TW9400 stond, leek nét iets scherper, maar qua kleur en dynamiek waren alle projectoren voor mijn ogen gelijkwaardig. Bij de aftiteling zag je kleine verschillen in zwartwaarde, maar tijdens de film kan ik daar hoegenaamd geen verschillen in terugvinden. Als je dan ziet hoe ver de projectoren qua prijs uit elkaar liggen, blijf ik nog wel even bij Epson hangen :)
Ik zou bij een blinde test (projectoren bedekt) écht niet kunnen bepalen welke de duurste en welke de goedkoopste projector is.

Optoma UHD51: had ik ooit al eens gezien en ik herinnerde mij daar een beter beeld bij. Destijds vond ik die merkbaar scherper dan mijn TW9300, dat vond ik vandaag niet het geval. Lag misschien aan de film die speelde...

JVC NX9: ja zeg, dat was wel mooi :) Natuurlijk is het altijd gevaarlijk om te beoordelen op demomateriaal (dat dan nog in 8k geschoten werd), maar dat beeld was voor mij wel subliem.

Schermen
Na mijn onderzoek met o.a. xyscreen heb ik dit jaar wat meer gelet op de projectieschermen. Mij viel op dat de daylightschermen van xtremscreen altijd wel wat glinstering in het beeld hadden, ook de 0,9 gain versie. Daarnaast vond ik het effect van de 2.0 gain minder dan verwacht qua licht.
Het cinepro scherm (1.35 gain) vond ik wél zeer mooi. Hier speelde The art of flight op en ik merkte zeer weinig glinstering op.

Darth vader room: Goede setup en netjes afgeregeld. Ben altijd wel al fan geweest van klipsch.
Rocky balboa room: Nette kleine ruimte, aardig gedaan. Als je ziet wat een projector van €899 dezer dagen al kan...
Lee Loo room: Leuke uitleg over Anthem en hun room correction system. Zulke kennis geeft zeker een meerwaarde aan zo'n event! Persoonlijk vond ik de bas wel wat ontbreken in de ruimte.
John McClane room: Maar zeer kort binnengeweest en terug buiten. De sub(s) stonden echt te luid/verkeerd afgesteld. Was niet echt aangenaam te noemen.
Bumblebee room: Ik vind het jammer dat je in zo'n ruimte Lawrence of Arabia laat spelen :eek:. Ok, het scherm is gigantisch, maar laat een 4k laser projector aub iets recenters spelen...
Morpheus room: Leuke vergelijking mét en zonder HDR optimizer. Goed gevonden.
Jack Sparrow room: Mooie opstelling, beetje jammer dat de SVS van ernaast nogal overheerste :)


Weer zéér netjes gedaan van het cinedream team. Volgens mij mag het niet onderschat worden hoe veel werk er aan zo'n event voorafgaat. Hulde en tot volgend jaar (of wie weet vroeger al ;))!
 

sandervdw

Well-Known Member
3 jun 2013
1.009
56
53
Ik vond bij de "gewone" projectoren enkel de JVC N5 precies meer contrast geven (vooral door helderder wit). Maar de verschillen vond ik dus ook zo miniem dat ik de meerprijs van de duurdere Sony's momenteel bvb overdreven vind.

De NX9 had ik echt niet verwacht. Let op, het materiaal was in 8k gefilmd, maar de blu-ray en speler zijn maar 4k. Dus het had evengoed een upscaled UHD film kunnen zijn. Maar vooral ook het contrast vond ik daar verbluffend. Echt fantastisch beeld voor een nog "redelijke" prijs (in vergelijking met de 65k van de Sony op de prijslijst...)

Ik vroeg me ook af waarom Lawrence of Arabia opstond. Ik zag onmiddelijk dat het beeld niet fantastisch was, maar ik ben er vrij zeker van dat gewoon het bronmateriaal het probleem was.

ivm projectorschermen heb ik niet in detail bekeken, maar het scherm dat achter de trap hing, recht over de short throw, vond ik een zeer mooi beeld voor bij zo'n fel velichte kamer te zijn. Het leek bijna een tv.
 

nielvm

Active Member
19 feb 2013
1.007
14
43
Jep, maar daar tegenover stond er ook een scherm. Als je naar beneden liep eigenlijk voor je dus. Vond ik een echt mooi ALR scherm. Geniet mijn voorkeur boven die van xtremscreen.

Demomateriaal is inderdaad in 8k geschoten, maar daar ging het er mij niet echt om. Zo van dat typische demomateriaal van Chinese tempels en bloemen etc is altijd al superscherp. Is niet echt een eerlijk vergelijk met een "gewone" film, maar toch deed de NX9 het echt wel uitzonderlijk goed...
 

sandervdw

Well-Known Member
3 jun 2013
1.009
56
53
Jep, maar daar tegenover stond er ook een scherm. Als je naar beneden liep eigenlijk voor je dus. Vond ik een echt mooi ALR scherm. Geniet mijn voorkeur boven die van xtremscreen.

Demomateriaal is inderdaad in 8k geschoten, maar daar ging het er mij niet echt om. Zo van dat typische demomateriaal van Chinese tempels en bloemen etc is altijd al superscherp. Is niet echt een eerlijk vergelijk met een "gewone" film, maar toch deed de NX9 het echt wel uitzonderlijk goed...
ja, dat scherm bedoelde ik dus. Daar hing de projector toch een 5m van het scherm, veel licht, en dat was echt een mooi beeld.

En inderdaad, demomateriaal is lastig, bij OLED zie je typisch gekleurde botsballen op een zwarte achtergrond. 4K zijn altijd frames met veel kolkend water of wiegende bloemen, ... Maar dat probleem heb je ook wel wat met films natuurlijk, Gravity is bvb 1 lange promo-film voo OLED of HDR.
 

skoebiedoe

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
2.036
56
58
Alléé dan nog een poging .

Ik ben de zondag middag geweest en heb daar den boel ook eens gaan bekijken.
Nu zoals al veel aangehaald waren daar niet echt "slechte " projectors aanwezig (en moest dat toch zijn zal het dan eerder aan de calibratie gelegen hebben . ;) )
Nu mijn indruk ...
UD51 gaf een plat beeld niet echt wauw te noemen vond de UD65 veel beter beeld geven .
De sony's waren niet slecht maar volgens mij zijn ze weer stil blijven staan ..wat betreft die motion flow ...stond blijkbaar op gering maar soms zag ik persoonlijk (met de nadruk op PERSOONLIJK) het beeld nog lichtjes schokken dat het voor mij PERSOONLIJK storend overkwam (den deze die naast de N5 van JVC stond daar had ik het opgemerkt bij de film lucy .
Dan de JVC N5 , beeld zag er goed uit en vond het net iets beter dan de sony's(jaaaaa u lest het goed...meervoud) die er naast stonden (jaaa ik weet het JVC fanboy . ;) ) en over de Epson gaan we maar zwijgen zekers . ;p
De Epson deed het niet slecht maar je zag toch dat deze wat achterbleef bij al dat geweld van de sony's en één JVC .
Maar voor dat geld haal je wel een deftige projector in huis . ;) (voila , de Niels ook weeral content. ;p )
De 850 laat ik hier buiten beschouwing .
De N5 van JVC deed het ook niet slecht maar misschien waren mijn verwachtingen wat hoog omdat iedereen er zo lyrisch over was ( op het buurtforum) .(heb wel gezien toen Werner met het kaske aan het spelen was dat deze op rec 709 kleurbereik stond te spelen ….vond dat een beetje raar maar heb het maar zo gelaten )
Wil dit dan zeggen dat we naar SD beeldjes hebben gekeken …..indien ja amai chapeau dan heeft de N5 een hele mooie upscaling aan boord.
De N9 toen de demo's speelden …..amai kinnebakkes op de grond en een emmer gaan zoeken om het kwijl op te vangen … Bij films vond ik het effect iets minder opvallend (waarschijnlijk ook omdat iedere keer dat ze een filmpje probeerden te spelen het beeld en geluid soms wegviel....)
de Barco die boven stond te spelen kon mij niet echt bekoren ,okay groot scherm maar dan verwacht ik nog altijd een scherp beeld en geen soft geval (ofwel ligt het aan mijn ogen , maar de liefhebbers zullen wel zeggen dat dat een analoog filmisch beeld is.....jaja ieder zijn ding dan maar)
De ls 100 van Epson....blijf toch elke keer weer eens kijken....
De rest van der kamers ben ik eens snel doorgegaan dus daar ga ik niet veel over zeggen .

Nu blijft de vraag nog wat de N9 doet met sd materiaal...en is het de moeite om over te schakelen naar een 4K projector....en wat doet de N7 dan beter dan de n5....
 

nielvm

Active Member
19 feb 2013
1.007
14
43
Haha, ik probeer echt geen Epson fanboy te spelen, maar ik vind de verschillen echt zó klein dat de prijsverschillen voor mij echt onverklaarbaar zijn.

Als jij naar buiten zou gaan en er zou blind 1 projector overblijven. Zou jij dan echt kunnen zeggen welk merk er staat te spelen, laat staan welk model? Ik niet...
 

Chr1st0f

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
1.693
164
73
Persoonlijk zag ik zeer weinig verschil tussen de Epson 9400 en de Sony 270, met HD materiaal vond ik de Epson zelfs beter. De Epson was wel blauwer, maar dit kon aan de calibratie liggen. Werner had de toestellen pas ontvangen en volgens hem kon er al wat verloop zijn na de calibratie. De JVC was wel duidelijk de winnaar van het rijtje en de N9 deed er nog een schepje boven op. Voor mij gaat het de Epson worden, de rest zit op minimum 5000 euro en dat vind ik teveel geld, zeker als je ziet wat je er binnen een paar jaar voor krijgt.
 

sandervdw

Well-Known Member
3 jun 2013
1.009
56
53
Persoonlijk zag ik zeer weinig verschil tussen de Epson 9400 en de Sony 270, met HD materiaal vond ik de Epson zelfs beter. De Epson was wel blauwer, maar dit kon aan de calibratie liggen. Werner had de toestellen pas ontvangen en volgens hem kon er al wat verloop zijn na de calibratie. De JVC was wel duidelijk de winnaar van het rijtje en de N9 deed er nog een schepje boven op. Voor mij gaat het de Epson worden, de rest zit op minimum 5000 euro en dat vind ik teveel geld, zeker als je ziet wat je er binnen een paar jaar voor krijgt.
Ik vond JVC de enige die erboven uit stak, al de rest was zo gelijkaardig dat het heel moeilijk is om een verschil te merken. De JVC's zou ik er mogelijks nog kunnen uit halen, al is het moeilijk omdat contrast ook vooral opvalt naast een andere projector natuurlijk.
 

skoebiedoe

Well-Known Member
Home-Theater Goud
19 feb 2013
2.036
56
58
De sony's haal je er wel uit (softer van beeld , hetgeen sommige meer analoger vinden)
Als de JVC naast de Epson staat te spelen haal je hem er ook zo uit. ;)