• Hallo Bezoeker, Het is ons opgevallen dat je nog geen bericht gemaakt hebt! Waarom neem je niet even de tijd om jezelf voor te stellen en nieuwe vrienden te maken.

Nieuwe Sonos Amp gelanceerd met AirPlay 2 ondersteuning

Joske007

Moderator
Medewerker
4 mei 2013
4.188
132
68
Bron: https://www.onemorething.nl/2018/08/sonos-amp-airplay-2/

Sonos heeft een nieuwe versterker gepresenteerd, de Sonos Amp. Uiteraard is het niet zomaar een versterker. De jongste telg uit de Sonos-familie ondersteund streaming en Airplay 2. De nieuwe Sonos Amp is gericht op professionals en is ontworpen om in een standaard AV-rack geplaatst te worden.

Sonos Connect
In feite is de Sonos Amp een terugkeer naar enkele van de eerste producten van Sonos, toen het bedrijf met zijn Zone Player-versterkers voor het eerst naar buiten trad. Sindsdien is de Zone Player verder gegaan onder de nieuwe naam Connect, hoewel het concept hetzelfde bleef. Degenen met een bestaand audiosysteem, konden een Connect toevoegen om ondersteuning voor draadloze streaming te realiseren.

De verbetering in de nieuwe Sonos Amp
De nieuwe Sonos Amp heeft echter een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Om te beginnen kan de versterker 125 watt per kanaal leveren en kunnen de Klasse-D digitale versterkers maximaal vier luidsprekers aansturen.Aan de achterzijde van de matzwarte doos vinden we aangepaste banaanstekkers in zwart en zilver voor 10-18AWG luidsprekerkabels. Er is ook een uitgang voor een subwoofer, een automatisch detectie (RCA-type) met instelbare crossover (50 tot 110 Hz). Naast de draadloze connectiviteit, (inclusief de Sonos Amp als een SonosNet-extender), zijn er dual ethernetpoorten voor bekabelde verbindingen. De tweede poort kan worden gebruikt om andere apparaten online te krijgen.

Line-in ondersteuning
Ook is er line-in ondersteuning, deze is geschikt voor zowel een analoge RCA-aansluiting of, via een adapter, een optische digitale verbinding. Een HDMI ARC-poort maakt het mogelijk om de tv aan te sluiten. De Sonos-versterker kan worden gebruikt om stereogeluid aan de tv toe te voegen en eventueel in combinatie met een paar draadloze Sonos-luidsprekers zorgen voor het achtergrondgeluid. Een tweede Sonos-versterker kan dan ingezet worden voor het surround-geluid.

Zoals je zou verwachten, krijgt de nieuwe hardware ook dezelfde software en streamingfuncties als de andere recente producten van Sonos. Je kunt natuurlijk streamen vanuit een van de honderden streamingservices – zoals Apple Music, Spotify of Pandora, deze worden standaard ondersteund door de Sonos-app. Tevens is er ondersteuning voor Apple AirPlay 2, om rechtstreeks vanaf een iOS-apparaat te streamen.Touch Keys
De besturingselementen op het apparaat omvatten ‘touch keys’ voor het volume, het overslaan van muziektracks en het afspelen of pauzeren. Er is geen geïntegreerde ondersteuning voor slimme assistenten, zoals Amazon Alexa op de Sonos One en Sonos Beam; Als je echter een Echo-apparaat koppelt aan de Sonos Amp, kunt je dit met je stem regelen. Als je daarnaast bedenkt dat Sonos van plan is om de nieuwe versterker ergens in een AV-rek weg te stoppen, dan is dat waarschijnlijk logischer een microfoon te hebben die misschien niet binnen het luisterbereik valt.

In tegenstelling tot het grootste deel van het huidige assortiment all-in-one luidsprekers van Sonos, hanteert de Sonos Amp een meer flexibele aanpak. Installateurs kunnen het bijvoorbeeld instellen op stereo- of dual mono-geluid of de luidsprekeraansluitingen uitschakelen en hun eigen bananenstekkers gebruiken. Er zullen ook nieuwe Sonos-API’s beschikbaar komen, inclusief lijnschakeling (voor zowel analoog als home theater). Hiermee kunnen dan line-in-componenten worden geselecteerd in de gebruikersinterface van een derde partij.

Nieuwe Api’s komen snel beschikbaar
Andere nieuwe API’s zullen volume functies omvatten en de mogelijkheid hebben om Sonos-playlist toe te voegen aan de interface van een derde partij. Een voorvertoning van een nieuw systeem voor het tonen van meldingen, zorgt ervoor dat apparaten van derden – zoals aangesloten deurbellen – via Sonos-luidsprekers kunnen worden afgespeeld. Een nieuw embleem “Works with Sonos” zal worden verstrekt aan gecertificeerde externe bedrijven wiens producten naadloos kunnen samenwerken met de luidsprekers.Luidsprekers van Sonance
Een van de eerste resultaten van dat project zal een nieuwe reeks luidsprekers in de muur, in het plafond en buiten zijn. Deze worden geproduceerd door Sonance terwijl de verkoop en marketing in handen komt van Sonos. De nieuwe luidsprekers ondersteunen Sonos Trueplay en andere extra functies.


De Sonos Amp wordt op 1 december 2018 gelanceerd in Noord-Amerika, en zal een prijskaartje dragen van 599 dollar. Vanaf februari 2019 zal het wereldwijd verkrijgbaar zijn, met een prijskaartje van 699 euro. De luidsprekers van Sonos / Sonance zullen begin 2019 te koop zijn. De nieuwe besturings-API’s voor een betere integratie Sonos-hardware zullen dan vanaf begin september beschikbaar zijn.